Topkwaliteit zonweringdoek | Zonnescherm-Twente.nl


Het doek van een zonnescherm is een technisch weefsel. Het moet naast functioneel ook nog eens decoratief zijn. Bij Zonnescherm Twente is het zonweringsdoek een hoogwaardig product dat aan strenge en technische eisen dient te voldoen. Bij iedere productie wordt het zonweringdoek aan strenge eisen onderworpen. Zo worden eigenschappen als waterdichtheid, stevigheid, vuil- en waterafstotendheid, weer- en kleurechtheid vastgelegd en gemeten. De volgende eigenschappen worden voor ieder type zonweringdoek gegarandeerd:
  • 100% in de massa geverfde acrylvezels, rotsbestendig.
  • Maximaal beschermd tegen het indringen van vet, water, vuil en overige vlekken
  • Neutraliseert tot 95% het effect van zonnestraling
  • Reduceert de warmte tot 95%
  • UPF 50+ van de UV stralen gefilterd
  • Optimale kleurweerstand tegen UV stralen en weersomstandigheden

Gebruikelijk effecten op het Zonneschermdoek

Hoewel er bij het vervaardigen van het zonweringdoek streng wordt toegezien op de eigenschappen, worden er aan de perfectie grenzen wel gesteld. Sommige effecten in het zonnescherm doek zijn namelijk niet helemaal uit te sluiten. Dat zijn de volgende eigenschappen:

Knikvouwen
Knikvouwen ontstaan bij de confectie en bij het vouwen van de zonweringsdoeken. Vooral bij lichte kleuren kunnen er in de knik mogelijk pigmentverschuivingen ontstaan. Deze knikvouwen zijn tegen het licht een beetje donker gekleurd, wat eruit ziet als vervuilde strepen. De knikvouwen in het zonweringsdoek verminderen de kwaliteit van het doek echter niet.


Golven
In de buurt van zomen en naden van de banen in het zonweringsdoek ontstaan - door dubbele lagen doek – verschillende wikkeldiktes op de doekrol. Hierdoor ontstaan stofspanningen die kunnen zorgen voor golven (bijvoorbeeld bij wafel- of visgraatpatronen). Daarnaast kan er door een flinke regenbui een waterzak op het zonweringdoek ontstaan. Wanneer deze opdroogt kan dit ook golven veroorzaken.


Regenbestendigheid
Acryl-zonweringdoeken zijn waterafstotend geïmpregneerd en kunnen – bij een minimale hoek van 14 graden – wel tegen een kleine regenbui. Bij hevige en langdurige regenbuien dient het knikarmscherm ingerold te worden om eventuele schade aan het zonweringdoek of scherm te voorkomen. Wij adviseren om nat opgerolde zonneschermen zo snel mogelijk weer uit te rollen om ze te laten drogen.


Zijzoomgolven
In de meeste gevallen wordt het zonweringdoek middels een verensysteem onder permanente spanning gehouden. De naden en zomen in het doek werken weliswaar als versterking, maar moeten ook de meeste belasting verdragen. Bij het oprollen van het zonweringdoek liggen de naden en zomen over elkaar heen. Dit zorgt ervoor dat de druk verhoogt wordt, ze platgedrukt worden en daardoor in lengte toenemen. Bij het openen van het knikarmscherm kan dit er toe leiden dat de zij zomen licht gaan golven.


Nieuwe Collectie doekkleuren, zie het bestelformulier!
Garantie op het zonweringdoek


Op alle knikarmschermen van Zonnescherm-Twente.nl geldt een garantie van 5 jaar. Dit geldt tevens voor het zonweringdoek en de elektrische bediening, mits anders wordt aangegeven. Wanneer er zich binnen deze termijn van 5 jaar problemen voordoen welke het gevolg zijn van een constructie-, materiaal- of montagefout vanuit onze kant, zullen wij dit – in tegenstelling tot de meeste online aanbieders – kosteloos repareren. Hierbij rekenen wij dan geen onderdelen, arbeidsloon of voorrijkosten.
Er wordt geen garantie verleend op storingen of gebreken die het gevolg zijn van gebruikelijke slijtage, onjuist gebruik, onoordeelkundige installatie en niet of onjuist uitgevoerd onderhoud. Sommige effecten in het zonneschermdoek – zoals bijvoorbeeld de knikvouwen en krijtstrepen – behoren zoals eerder gezegd tot de normale producteigenschappen en kunnen niet tot reclamatie leiden. Wind en neerslag kunnen schade aan uw knikarmscherm veroorzaken wat niet meer te herstellen is. Ga dus zorgvuldig om met uw product!

Heeft u nog vragen over zonweringdoek? Neem dan gerust Contact met ons op. Wij helpen u graag verder!
 

Zonnescherm Twente

Zonneschermen, Screens, Rolluiken Horren en Projecten  

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Zonnescherm-Twente.nl een activiteit van Stobbelaar Zonwering & Montage